Poduzetnici
Obvezni (periodični) pregledi zaposlenika propisani su Pravilnikom o poslovima s posebnim uvjetima rada (NN 5/84) - opširnije>>

Sitemap
Iznajmljuje se posl. prostor
vozila
VOZILA OSIGURANJE

vozilaObavezno osiguranje od automobilske odgovornosti Osiguranja motornih vozila, pouzdana pomoć u prometu

Rizik je sastavni dio života. O tome jasno svjedoče deseci tisuća prometnih nesreća godišnje na hrvatskim cestama. Kako ublažiti posljedice prometnih nesreća? Jedan je od načina kvalitetno osiguranje Vašeg vozila. Policom osiguranja od automobilske odgovornosti osiguravate svoju odgovornost prema trećim osobama za štete uzrokovane uporabom Vašega motornog vozila u zemlji i inozemstvu.
Uz osiguranje od automobilske odgovornosti, na istoj polici moguće je ugovoriti i:
dopunsko osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (nezgode) vozača i putnika za vrijeme upravljanja i vožnje motornim vozilom (link na nezgodu) osiguranje djelomičnog kaska – „B“ i „C“ kombinacija (link na djelomični kasko) osiguranje zaštitinim pismom (Euro+) (link na Euro+) Autoodgovornost. Pomoć na cesti kada Vam je najpotrebnija.
Važno je znati Zelena karta Europsko izvješće o nezgodi

Važno je znati

Osiguranje od automobilske odgovornosti obvezni su ugovoriti svi vlasnici ili korisnici vozila prema Zakonu o osiguranju, kako u Hrvatskoj tako i u svim europskim zemljama. Potrebno je osigurati sva motorna vozila, a visina premije za osobni automobil ovisi o snazi motora i registracijskom području. Allianz Zagreb d.d. priznaje stečeni bonus koji ste imali kod drugog osiguratelja, a novo osiguranje možete ugovoriti 30 dana prije isteka prethodne police.
Vaša je polica osiguranja istekla. Što je s pokrićem? Za policu ugovorenu na godinu dana pokriće vrijedi još 30 dana po njezinu isteku, ali u tom vremenu morate produljiti policu kod istog osiguratelja.
U skladu sa Zakonom, na premiju automobilske odgovornosti plaća se porez u visini od 15%.

Zelena karta
Zelena karta ili međunarodna karta za osiguranje automobila dokaz je o ugovorenom osiguranju od automobilske odgovornosti i dobiva se besplatno pri ugovaranju osiguranja. Zelenu kartu obavezno ponesite pri odlasku vozilom u inozemstvo (prethodno provjerite datum isteka).

Europsko izvješće o nezgodi
Pri sklapanju police dobivate i europsko izvješće o nezgodi, tiskanicu koju u slučaju prometne nesreće trebate ispuniti i potpisati zajedno s vozačem drugog vozila koji je sudjelovao u nesreći. Europsko izvješće popunjava se neovisno o tome je li se prometna nesreća dogodila u Hrvatskoj ili inozemstvu. Svakom od vozača ostaje jedan popunjeni primjerak europskog izvješća o nezgodi. Popunjavanjem Europskog izvješća o nezgodi olakšat ćete obradu štete.

Robert Strahinić, specijalist za životna osiguranja

Zapocni karijeru ovdje

SURADNJA SA NAMA ZAJEDNIČKI JE
PUT DO USPJEHA!

Predlažemo VamOsiguranje.com.hr : Široka ponuda polica osiguranje, pošaljite upit online za životno, auto kasko, imovine, putno, dopunsko zdravstveno osiguranje...// sva prava pridržana